tisdag, januari 5

Julen och nyåret

Julen är förbi och vi är nu inne på 2010. Innan jul bakades det pepparkakor i mängder, vi gjorde knäck och fudge och hade såklart en liten tomteverkstad efter julinhandlingen. På julafton kom tomten gammal som ung tyckte det var härligt när tomten kom på sitt årlia besök. Vår tomte kunde man se när han kom från skogen med sin lilla lykta men med sin stora tomtesäck. Tomten var också trött i benen han skulle besöka många efter oss skulle han gå ända till härjedalen renarna som väntade uppe i skogen med nissarna var väldigt trötta redan då. när han gick fick han med sig lite frukt och lilla Izabelle satt i tomtens knä.
Efter allt roligt i juldagarna var det farfars begravning. Den var så fin, nu får han träffa farmor igen! Det var fin musik, vackra blommor och hela stämningen var helt enkelt vacker.
Sedan skulle man äntligen få komma på väg på skidsemester, det var drygt två år sedan sist, vi var ett gäng på 12 personer till slut som skulle fira nyår i Idre. Kylan var påtaglig på vägen upp var det på sina ställen -29 grader brrr... det gick knappt att andas då. som tur är så är det ju inte lika kallt på fjället som i dalen. Hade vi -13 uppe vid stugan ver det ca: -26 i dalen. Så det var lite kallt. Men med mycket på sig och med gott sällskap gick allt :)
Vicka på tårna i liftarna var ett måste de flesta dagarna särskillt för mig som har noll blodcirkulation. Vår stuga låg mitt i backen så det var verkligen jätte smidigt. Bara att knäppa på skidorna å åka. Det var mycket skratt på resan vill jag lova och det mesta kretsade kring vinterkräksjukan som gick i stugan. Det började med att Karin låg en hel natt och spydde på kvällen då första gänget kom upp. Då trodde vi att det var något hon ätit. Sedan var det dags för nästa två dagar senare. På nyårsafton var vi en mann mindre vid bordet och efter huvudrätten två personer färre. Då började det bli riktigt gott om plats kring matbordet. Vi fick fira in det nya året med 10 personer i stället för 12 de två andra stackarna låg å sov mellan varven. Vårt firande pågick länge och vi njöt av trerätters, champagne, godis, dans, sång osv.
dagen därpå var det ingen som var i backen när den öppnade körde i stället på eftermiddagen men då var det riktigt kallt i backen. Så det blev inte så många åk. Vi har spelkat mycket spel, garvat osv. Dagen innan vi åkte hem var det dags för tre nya att ha sin härliga natt. alla har vart helt säkra på att de ska få det men än så länge har det stannat vid 8/12 och jag hoppas det förblir så. Jag har mått bra i två dagar nu så nu är det väl över får vi hoppas. Vi har snart tvättat allt vi haft med oss uppp även om vi inte använt det. Stugan skrubbade vi rejält! Vi undrar fortfarande vem som egentligen smittat oss :) eller vissa av oss. Jag siktar på guldmedalj i uthållighet vi får se om jag tar hem priset :)
Gott Nytt År På Er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar